Submenu

Werken aan het schetsontwerp

15-02-2017 1306 keer bekeken 0 reacties

Met alle beschikbare informatie wordt het eerste ontwerp gemaakt: het schetsontwerp.

Tijdens de bewonersavond van 11 oktober hebben we met elkaar in de workshops gesproken over verschillende onderwerpen.  Die onderwerpen waren parkeren/verkeer, groen, spelen en wat verder ter tafel kwam. Iedere groep bewoners heeft een lijstje gemaakt van de ideeën of knelpunten die zij het liefst aangepakt zouden zien. 
We gaan nu aan de slag met:

  • de resultaten van de workshops met bewoners
  • de uitgangspunten notitie (pdf, 3Mb) van de gemeente
  • de resultaten van de diverse onderzoeken

Onze stedebouwkundige, Tijl Dejonchkeere, zegt hier het volgende over:
"Met het schetsontwerp versterken we de ruimtelijke samenhang in de wijk en worden oplossingen voorgesteld voor zaken die verbetering behoeven. De uitdaging is om de kwaliteit van de wijk, die door de jaren heen sleets is gaan ogen, weer opnieuw te laten stralen. Meestal ligt de oplossing niet in het terugbrengen van dat wat ooit was, want elk tijdgewricht kent zijn eigen uitdagingen."

Andere samenstelling, andere behoeftes

"Toen we de wijk maakten was het een wijk voor ‘starters’ met de daarbij behorende behoeften. Nu is de wijk wat gemengder geworden qua samenstelling en zijn er andere behoeftes. Ook zijn er meer en grotere auto's dan toen we de wijk maakten. Ook vanuit het klimaat (hevigere regenbuien) in de nabije toekomst komen er nieuwe uitdagingen op ons af. Er is ook meer behoefte gekomen om elkaar te kunnen ontmoeten in de openbare ruimte. Een goed ontwerp behoudt de essentie en kwaliteit van een buurt of straat terwijl het tegelijkertijd voorsorteert op nieuwe behoeftes en uitdagingen. De input van de bewoners is voor mij een waardevolle informatiebron; daaruit komt ook naar voren of en waar mensen behoefte hebben aan plekken voor ontmoeting of zelfbeheer. Die plekken kunnen we dan opnemen in het schetsontwerp. Zo versterken we niet alleen de ruimtelijke maar ook de sociale samenhang in de wijk."

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen