Submenu

Werkzaamheden Vogelweide

12-03-2021 1138 keer bekeken 27 reacties

De werkzaamheden in uw buurt zijn in volle gang. In dit berichtje informeren we u over de laatste stand van zaken.

De werkzaamheden in de straten Rietgors, een deel van Bonte Kraai en een deel van Wulp zijn inmiddels afgerond. De aannemer werkt nu in de straten Rietzangerweg en het resterende deel van Bonte Kraai en Wulp. Hierna zullen de werkzaamheden in de straten Rietzangerweg (resterende deel), Leeuwerik en Tureluurweg worden uitgevoerd. Hierover houden we u als het zover is op de hoogte.

Werkzaamheden Liander
We werken samen met verschillende partijen die ook werkzaamheden uitvoeren in uw buurt. Dit doen we door de planning zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen zodat de periode van overlast voor bewoners zo kort mogelijk is. Daarom vervangt Liander voorafgaand aan de werkzaamheden van de gemeente de gasleiding. Op dit moment werkt Liander in de Rietzangerweg. Zoals gebruikelijk zal Liander zelf de verdere informatie aan bewoners verzorgen.  

Bereikbaarheid
De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd, zodat gebieden bereikbaar blijven voor nood- en hulpdiensten. Voor de werkzaamheden op de hoofdroutes zoals Rietzangerweg en Tureluurweg zijn voor het autoverkeer omleidingsroutes aangegeven. Voor het centrale fietspad in uw buurt zijn voor de fietsers ook omleidingsroutes aangegeven. Dit staat op de welbekende gele borden.

De bewoners in Vogelweide ontvangen volgende week een brief met meer informatie. We kunnen ons voorstellen dat u zo nu en dan hinder en ongemak ervaart tijdens de werkzaamheden. Wij proberen dit tot een minimum te beperken, en rekenen daarom op uw begrip!  

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Anoniem

23-09-21 om 18:33

Goedenavond, nu de stoepbanden zijn gelegd aan het begin van de Tureluurweg voor de nieuwe stoep, blijkt dat er een paar centimeter van de voortuintjes zijn afgehaald. Op zich zul je misschien zeggen wat maakt t uit een paar centimeter meer of minder. Maar het heeft als gevolg dat de terug te plaatsen bestraating die er jaren in heeft gelegen niet meer past. Hiervan zegt de uitvoerder dat dit op verzoek van de gemeente aangepast is. Het lijkt mij toch dat dit nooit de bedoeling kan zijn van een ophoging in de straat. Er wordt doodleuk verkondigt dat de ontstane ruimte tussen de tegels en de straat maar op een andere manier opgelost moet worden ipv de opsluitranden terug te plaatsen die er altijd in hebben gelegen.  Het lijkt mij een kwestie van een verkeerde meting. Gemeente hoe zit t met deze verklaring van de uitvoerder, klopt dit?

k

20-09-21 om 13:24

Tureluurweg ligt al weken open. Maandagmiddag 14.00 uur. Er is een man aan het werk, de stratenmaker, die in zijn eentje heel Diemen noord aan het betegelen is. Gaat lekker snel zo. Wat als die man ziek wordt? Dat kan niet lang meer duren met dit zware werk. 

Ik neem aan dat Liander de halve dag dat er vorige week niet thuis gewerkt kon worden gaat compenseren?

Anoniem

17-09-21 om 10:39

wat ook zo efficient is: twee mannen halen alle onkruid in nieuwe plantsoenen weg, gooien er zwarte aarde op en laten vervolgens het onkruid weer welig groeien. Van beplanting nog steeds niets te zien (en kan de gemeente dat stomme gedoe met die plaatjes om een reactie te plaatsen nou eens stoppen)

 

Anoniem

17-09-21 om 10:23

Hallo gemeente,

Weten jullie waarom er maar 1 man zich kapot werkt met opnieuw bestraten en niet gewoon een team? Op deze manier gaat het een eeuwigheid duren voordat de straat weer dicht is.

Liander heeft overigens niets laten weten en gewoon de stroom eraf gehaald voor een halve dag. Fijn dat thuiswerkers zich hierop konden voorbereiden. frown

John

13-05-21 om 14:59

Michel als je er zo bijloopt zoals jij beschrijft heb je aan een prullenbak ook niet genoeg.

het is toch een kleine moeite om een leeg drinkflessen en leeg zakje chips mee terug naar huis te nemen?

je hebt hebt ook meegebracht naar het speeltuintje of houd je van die Koninginnedag bende na afloop van een mooie zonnige dag?

 

 

 

Michel

13-05-21 om 12:56

Ok dus volgens jou zijn we alleen goed voor het milieu als we erbij lopen als een wandelende afvalcontainer? Afvalbakken behoren niet tot jouw opties voor een goed milieu?

Anoniem

13-05-21 om 12:31

Woaw wat een leuke reacties hier zeg! Laten we dan gewoon lekker met zijn allen al het afval op de straat gooien en afwachten tot de Gemeente het ophaald. Beter milleu begint bij jezelf maar schijnbaar geld dit niet voor een belasting betaler.

Michel

13-05-21 om 12:08

Ja dat lijkt me nogal logisch Ank, hier betalen we niet voor niets belasting voor. Of betaal jij die niet?

Anoniem

13-05-21 om 11:26

Beetje kort door de bocht Ank. Door heel Diemen staan afvalbakken maar ouders en kinderen moeten het maar meenemen naar huis? 

Ank

13-05-21 om 10:52

Mee eens inderdaad mooi geworden, echter verkregen door de gemeente Diemen moet deze dan ook opdraaien voor het legen vd eventuele gevraagde vuilnisbakken? 

Het is de taak dat het afval opgeruimd word door de kinderen en/of ouders die hier zo van genieten.

Dit draagt bij aan de opvoeding om afval gewoon mee te nemen naar huis en daar in de vuilnisbak te doen. Helaas word dit weer afgeschoven naar de gemeente. Wie afval produceerd moet dit zelf opruimen natuurlijk ipv verwachten dat de gemeente dit wel weer doet.

Veel plezier in de nieuwe speeltuin.

YP

13-05-21 om 8:20

Ja, prachtig speeltuintje. En inderdaad vuilnisbak (met klep tegen ratten) en zitgelegenheid voor ouders zouden fijn zijn!

Arriënne

12-05-21 om 21:33

Wat een leuke speeltuin op de rietzangerweg

Alleen ontbreekt een vuilnisbak en wat bankjes

Ik nerm aan dat het nog niet af is maar wordt nu al gemist

Anoniem

12-05-21 om 20:54

Hallo,

Kan de straat bij Bonte Kraai - Tureluurweg nog even netjes dichtgemaakt worden? Het is nu een zandbak met losse stenen. En aangezien de Tureluurweg voorlopig niet open gaat, zou het fijn zijn als het netjes wordt achtergelaten. 

Alvast bedankt!

DS

06-05-21 om 13:32

... of doe het even zelf. Kleine moeite, vooral als je je er zo aan stoort.

Anoniem

05-05-21 om 22:56

Kan de gemeente dan ook de troep opruimen achtergebleven van Koningsdag op dit stuk Rietzangerweg.

er hangen resten van vlaggetjes nog in de lantaarnpalen. 
 

Degene die ze hebben opgehangen zijn te beroerd om het op te ruimen.

Thomas

04-05-21 om 22:55

Is het al bekend wanneer de Gemeente de beplanting gaat planten in de strook voor de huisnummers Rietzangerweg 78 t/m 94. De werkzaamheden zijn al geruime tijd klaar maar er gebeurt niets meer, het lijkt nu meer op een hondenuitlaat plek. 

 

Anoniem

23-04-21 om 9:56

en die banden voor Rietgors 14, 16 en 18 zijn er ook nog steeds niet ? (waarom moet je hier overigens nog steeds met die domme plaatjes werken om een reactie te plaatsen)

 

Chiel

22-04-21 om 13:52

Goedemiddag is er al bekend wanneer laatste deel van Rietzangerweg (lage huisnummers 1/23en 2 tot26 ?) open gaat? 
vast dank Chiel 

Anoniem

15-04-21 om 21:21

Kunnen we gewoon de mol een mol laten zijn. Het is een grondbewoner wat is ons recht om over dit aarde dier te oordelen. Er ligt al bestrating genoeg dus waar zou jij als mol naar toe gaan? Tevrns groeit dit gras makkelijk weer aan hoor. De huidige gecultiveerde hond word uitgelaten langs de stoepen ad rietgors ipv lekker uit te laten in Diemerbos e.d. en de kids rennen er fijn door in de nieuwe speellokatie heerlijk joh, nauw geef mij dan maar die mol!! 

 

Anoniem

14-04-21 om 15:35

Eens Willie! Hondeneigenaren moeten het opruimen maar het is vaak zoeken naar afvalbakken en goede plekken om de hond uit te laten. In andere gemeenten worden zulke zaken wel netjes geregeld voor hondeneigenaren. 

Willie

14-04-21 om 15:10

Ik denk niet dat meer bordjes in de buurt helpen m.b.t. de uitwerpselen van honden. Wel als er meer mogelijkheden komen voor het opruimen ervan. Ik bedoel hiermee speciale afvalbakjes plaatsen met plastic zakjes voor de uitwerpselen.

 

Y

14-04-21 om 14:37

Wij hebben al 30 jaar onder ons gras kippengaas, dat werk heel goed tegen de mollen. Ze komen nu alleen daar waar aarde ligt boven.

en de honden zijn wel een probleem aan het worden in de buurt. Weinig eigenaren ruimen de poep op en op ieder grasveld en ook in de bloemperken laten ze hun hond poepen. In de wijk zouden meer bordjes geplaatst moeten worden. Ook bijv op het gras langs het pad tussen tuinen Rietzangerweg en water Oude Waelweg. 

Projectteam Vogelweide

14-04-21 om 14:01

Bedankt voor het doorgeven. We hebben ook gezien dat er een mol aanwezig is. De beheerder is op dit moment aan het kijken of we hier iets aan kunnen doen. Wat betreft het uitlaten van honden, er worden nog paaltjes geplaatst waarop staat aangegeven dat op de speelplek geen honden mogen komen. We gaan geen hekjes plaatsen.

John

12-04-21 om 20:30

Niet alleen de Fam. Mol vormt een probleem, ook grond waar de speeltoestellen op staan is een probleem.  Het is nu al een grote kattenbak en honden uitlaatplaats aan het worden. En daar is wel wat aan te doen. Ten eerste zijn de baasjes van de dieren daar verantwoordelijk voor. En misschien een hekje er omheen?

Sabrina

12-04-21 om 20:14

De speelplek aan de Rietgors is afgelopen vrijdag afgerond, grasmatten zijn vrijdag gelegd en netjes afgezet met hekken voor de kinderen zodat het gras goed kan hechten. Echter is meneer en/of mevrouw Mol flink aan de gang, ben benieuwd of er nog gras ligt over een week...  blijft waarschijnlijk niet bij deze 5 flinke molshopen die nu al zichtbaar zijn...

Weet niet of hier iets aan / tegen te doen is?

Anoniem

12-03-21 om 16:17

geef u dan ook even aan wanneer het stukje voor Rietgors 14/16/18 wordt afgemaakt

Sabrina

12-03-21 om 14:40

Kunt u ook aangeven wanneer de speelplekken op de Rietgors en Rietzangerweg gerealiseerd gaan worden? Alvast bedankt!

Cookie-instellingen