Submenu

We zijn begonnen!

25-04-2018 2274 keer bekeken 15 reacties

Begin april zijn we begonnen met de opknapbeurt van Vogelweide.

Maandag 2 april is de aannemer AW Vessies gestart met werkzaamheden op en rond de speelplaats Kolgans. De bomen, speeltoestellen en het groen zijn weggehaald. Bij Kolgans 29 t/m 41 en 27 t/m 13 zijn ook de riolering en bestrating verwijderd. Nu wordt er hard gewerkt aan het plaatsen van de nieuwe riolering en in de week van 1 mei wordt ook de nieuwe bestrating aangelegd. Daarna is het gebied bij Kolgans 20 t/m 30 aan de beurt voor nieuwe riolering, bestrating etc. 

Speelplaats Kolgans

De speeltoestellen zijn verwijderd en naar de gemeentewerf gebracht. Hier wordt gekeken of de toestellen nog veilig en stevig genoeg zijn om ze eventueel op andere speelplekken te gebruiken. De nieuwe speeltoestellen voor Kolgans worden in de week van 21 mei geplaatst. Daarna wordt er gras gelegd. Om het gras goed te laten aanslaan, wordt de speelplek twee weken afgesloten met hekken. Daarna, naar verwachting half juni, is het zo ver: de speelplek is klaar! In de zomer kan iedereen lekker genieten van de eerste nieuwe speelplek in de wijk.

 

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

rene

02-05-18 om 15:28

bedankt voor de aanvullende (en herhalende) boodschap. er was tijdens de inspraakavonden al veel discussie over. toch heeft de gemeente hiervoor gekozen. met als consequentie dat het mooie huidige groen verdwijnt en dus nooit meer terug komt . Blijft toch echt jammer dat een van de weinig mooie zaken aan deze wijk nu ook moet verdwijnen.

Projectteam Vogelweide

01-05-18 om 12:13

Beste allemaal, voor iedereen hier wat meer toelichting over de bomen:
Uiteraard zijn ook wij zuinig met ons groen! We willen graag zoveel mogelijk bomen behouden, zoals ook blijkt uit de Uitgangspuntennotitie (zie Documenten) waarin beschreven staat dat we het groene karakter in de wijk willen versterken. Als het had gekund, hadden we de grote bomen dan ook zeker laten staan. Bij de opknapbeurt van een wijk laten we ons adviseren door een onafhankelijk bureau. Dat bureau maakt voor ons een Boom Effect Analyse (BEA, zie Documenten). Uit de BEA voor Vogelweide is naar voren gekomen dat het helaas niet mogelijk is om de grote bomen te laten staan. We planten inderdaad kleinere bomen terug. Kleinere bomen zijn makkelijker te vervoeren en te planten en ze slaan beter aan. De kosten hierbij natuurlijk ook een rol.
Afgelopen periode hebben we met elkaar gesproken over het ontwerp voor de opknapbeurt van de wijk. Er zijn verschillende bewonersavonden geweest waarop het mogelijk was om te reageren op de voorgestelde ontwerpen. Op basis van input van bewoners zijn de ontwerpen aangepast. Uiteindelijk zijn we met elkaar gekomen tot een definitief ontwerp dat nu wordt uitgevoerd.
Heb je toch nog vragen of wil je meer weten? We geven graag toelichting in een persoonlijk gesprek. We zijn bereikbaar via vogelweide@diemen.nl.
Groet,
Projectteam Vogelweide

Anoniem

29-04-18 om 22:26

Het werd al snel duidelijk dat de bestaande bomen moesten wijken. Ook ik ben bij de inspraakavonden geweest en heb daar mijn ongenoegen over het kappen van de bomen en het terug plaatsen van ieniemienie boompjes gedeeld. Het antwoord was idd dat er helaas geen andere mogelijkheid was en dat de bomen de ophoging niet zouden overleven. Het kortwieken van de bomen aan de Ouddiemerlaan en tussen de flats heeft overigens niets te maken met het ophogen van de wijk. Ik vraag me af wat deze ingrepen alles bij elkaar met de kwaliteit van onze lucht doen in Diemen Noord. Ook ik heb een mailing van het Longfonds ontvangen en daar word je niet vrolijk van...

Anoniem

29-04-18 om 22:14

Maar dat wil nog niet zeggen dat we blij moeten zijn met wat er voor in de plaats is gekomen. Dat valt juist tegen. En inspraak met keuze om de bestaande bomen te houden was er niet.

Anoniem

29-04-18 om 21:48

De gemeente heeft meerdere inspraak avonden georganiseerd waarop duidelijk was dat de bomen weg gingen en duidelijk wat er terug komt. Het bomenplan is te downloaden vanaf deze site. Beetje mosterd na de maaltijd om hier nu over te klagen.

rene

29-04-18 om 18:01

het heeft zeker o.a. met kostenbesparing te maken. ik heb eens gecheckt bij een bevriende boomkwekerij. de gemeente kan duurdere bomen inkopen, die wel groot worden. en goedkopere, die nooit groot worden. raad eens welke er ingekocht worden...

Anoniem

29-04-18 om 14:21

Het gaat erom dat wat terug wordt geplaatst klein is en het heel lang duurt voordat dat groen enigszins kan bijdragen aan een betere luchtomgeving. Kijk wat een pietepeuterige boompjes zijn geplaatst langs het fietspad. Sowieso niet begrepen waarom de bloesembomen die daar stonden moesten verdwijnen. Bomen Rietzangerweg hebben er meer dan 25 jaar over gedaan om zo groot te worden.

Anoniem

29-04-18 om 14:13

De afgelopen jaren heb ik gezien hoe goed en zorgvuldig er in Diemen met het groen wordt omgegaan. Ik ben bij alle bijeenkomsten geweest over de plannen over Diemen Noord en ik kom steeds tot dezelfde conclusie: Diemen is groen en blijft groen!

Anoniem

29-04-18 om 14:13

De afgelopen jaren heb ik gezien hoe goed en zorgvuldig er in Diemen met het groen wordt omgegaan. Ik ben bij alle bijeenkomsten geweest over de plannen over Diemen Noord en ik kom steeds tot dezelfde conclusie: Diemen is groen en blijft groen!

Anoniem

29-04-18 om 14:08

De bijeenkomsten over de plannen van vogekweide waren het moment om in actie te komen. Toen was er weinig actiebereidheid. Het is nu een beetje laat om nog wijzigingen te realiseren...

Frank

29-04-18 om 14:04

TJa, de bomen moesten worden weggehaald, zo zijn we geïnformeerd. Na uitvoerig onderzoek. En als leek wat kan ik daar tegen in brengen?
Maar mocht het iets te maken hebben met kostenbesparing , dan had dat m.i. ter verantwoording moeten worden ingebracht.
Weet wel dat het vele jaren heeft gekost om de huidige bomenpopulatie op het huidige niveau te brengen.

EA

29-04-18 om 13:19

Maak me ook zorgen....
Naast alle bomen die worden gekapt voor het ophogen van de wijk Diemen Noord, worden heel veel bomen gekortwiekt ( zie
Ouddiemerlaan oa ) vanwege de lichtinval bij woningen. Zo blijft er wenig groen over. Vervolgens worden er voor de bomen die gekapt zijn, boompjes gepland die de eerste vijf jaar weinig kunnen doen voor onze luchtkwaliteit in Diemen Noord....En het niet behouden van de bestaande bomen is inderdaad een geldkwestie!
Vind het echt zorgelijk!!
Wat denken jullie dat, naast de snelwegen om ons heen, het scheepverkeer op het Amsterdam Rijnkanaal voor vervuiling geeft?
Zouden we iets kunnen doen, naast het groenhouden van je tuin dmv plantjes...?

Peter

28-04-18 om 12:29

We moeten inderdaad zuinig zijn op ons groen. De luchtkwaliteit in Diemen holt achteruit. ( zie longfonds ) Inwoners van Diemen kunnen zelf ook helpen aan een betere luchtkwaliteit door meer groen in hun tuinen te planten i.p.v. al stenen.

Anoniem

27-04-18 om 19:29

Helemaal mee eens. We zitten tussen snelwegen en je moet grote bomen koesteren ivm CO2 reductie. Helaas zegt de gemeente dat bomen het niet redden als straten opgehoogd moeten worden. Dat is niet waar, is kwestie van geld. Met rooster en luchtgaten zoals op veel plekken in Adam zouden ze het redden. Heel jammer. Kijk naar Rietzangerweg: prachtige elzen (?) die sterk zijn en het echt wel zouden tedden met gepaste maatregelen. Helemaal terug naar af straks, triest.

rene

27-04-18 om 18:38

ik ben benieuwd naar welke mooie nieuwe bomen er geplaatst gaan worden en hoe mooi en groot die gaan groeien over de jaren. verderop in de wijk nog niet zo'n mooie resultaten...

Cookie-instellingen